MICRO- NEEDLING

Micro-needling therapie is een huidverbeterende methode waarbij we met behulp van een speciale naaldtechniek microscopisch kleine gaatjes in de huid maken. Op deze manier dagen we de huid uit om zich te herstellen en benutten we dit natuurlijke herstelproces. Het is een effectieve manier om de huid in de diepte te versterken en aan de oppervlakte te verfraaien.

Micro-needling kan ingezet worden voor de behandeling van:

 • acné-littekens
 • fijne lijntjes
 • grove poriën
 • huidveroudering
 • littekens
 • acné
 • striae rubra
 • rosacea
 • alopecia
 • zonschade

Micro-needling therapie is geschikt voor alle huidtypen. Afhankelijk van uw indicatie en wensen kunt u micro-needling behandelingen afwisselen met peelings of combineren met andere behandelmethoden.

Hoe werkt micro-needling therapie?
We maken gebruik van minuscule steriele naaldjes. Hiermee maken we hele klein gaatjes in de huid. We maken deze gaatjes om de huid te activeren. Deze gaatjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar stimuleren de huid precies genoeg om actief te worden. De prikkeling, ofwel minimale beschadiging, brengt diep in de huid het natuurlijke herstelproces op gang. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine.

De behandeling
De behandeling geeft een licht scherp gevoel, maar is goed te verdragen. De behandeldiepte, variërend van 0,2 mm tot 2,5 mm, is afhankelijk van de indicatie en het huidoppervlak. Er kunnen wat puntbloedinkjes ontstaan tijdens de behandeling, maar de huid sluit zich al na enkele minuten.

Na de behandeling
Na de behandeling zal de huid er roze/rood en mogelijk licht gezwollen uit zien. Ook kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. Deze verschijnselen zullen na een dag afnemen. De huid kan gedurende twee tot drie dagen na de behandeling wat roder zijn dan normaal. Door de versnelde celdeling kan uw huid gedurende enkele dagen licht gaan schilferen en daarbij de dode huidcellen loslaten. Pigmentvlekjes en onzuiverheden kunnen na de micro-needling behandeling een aantal dagen beter zichtbaar zijn, doordat overtollig pigment en talg met het celdelingsproces mee opschuift naar de oppervlakte. 

Adviezen 
Probeer niet aan de huid te komen of krabben. Vermijd het trekken of pulken aan losse velletjes indien de huid gaat vervellen. Hierdoor verhoogt u het risico op irritaties of ontstekingen.

 • Na een behandeling is de huid goed in staat actieve ingrediënten op te nemen, waardoor u het resultaat kunt verbeteren. Gebruik tijdens de gehele behandelperiode de door de geadviseerde producten volgens voorgeschreven werkwijze.

 • Houd de huid schoon en gebruik geen make-up direct na een professionele behandeling.

 • Voorkom de eerste 24 uur na de behandeling inspanning resulterend in transpiratie om irritatie te voorkomen. Vermijd ook warmte-inducerende en/of directe hittebehandelingen zoals sauna, stoom en infraroodstraling.

 • Langdurige blootstelling aan de zon en/of zonnebank moet gedurende de behandelperiode vermeden worden. Gebruik dagelijks een zonnebrandcrème met SPF 30 of hoger. Bij overmatige blootstelling aan UV-straling dit elke twee tot drie uur herhalen.

 • Vermijd intensieve of irriterende behandelingen zoals harsen, laser of IPL en onderga gedurende de behandelperiode geen andere huidbehandelingen, tenzij dit door de huidtherapeut geadviseerd is.

Te verwachten resultaat
Na drie tot vier weken ziet u egalisering in de huidteint, waardoor uw huid een frisser en gezonder aanzien krijgt. Collageenopbouw en verbetering van de huidstructuur is na zes tot acht weken zichtbaar. De aanmaak van bindweefsel is een geleidelijk proces dat zich `onder’ het zichtbare huidoppervlak afspeelt en nog maandenlang door kan werken. Door herstructurering en opbouw van collagene vezels zal de huid geleidelijk ook versterken in de diepte, waardoor u het huidverouderingsproces vertraagt.

Aantal benodigde behandelingen
Bij micro-needling therapie geldt: hoe meer behandelingen, hoe meer resultaat. Afhankelijk van de indicatie, ernst van de klacht en uw huidconditie zijn er gemiddeld drie tot zes behandelingen nodig om zichtbare huidverbetering te ervaren. Er is geen maximum aan het aantal behandelingen. U kunt uiteindelijk zelf bepalen hoeveel behandelingen u wilt ondergaan. Optimaal resultaat bereikt u bij behandeling in kuurvorm. De periode tussen de behandelingen kan variëren van twee tot acht weken en wordt persoonlijk afgestemd.